Belaši - gatavošana

Mīkla: 500gr izsijātu miltu, 1ēd.k. cukurs, 2t.k sāls, 50gr margarīns vai sviests, 1ēd.k eļļa, 320ml silta piena, 2t.k. sausais raugs.


Visus komponentus sajauc kopā, izmīca, līdz iegūst viendabīgu masu. Liek siltā vietā raudzēt. Raudzē ap 1,5h.

Pildījums: 300gr maltas gaļas, smalki smalcināts sīpols, 50ml ūdens, sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana: no mīklas veido nelielus aplīšus, deserta šķīvīša lielumā. Vidū liek gaļas pildījumu, no maliņām veido „faldītes”, lai vidū veidotos caurums. Cep pannā lielā eļļas daudzumā. Pirmo pusi cep to, kurā ir caurums. Vēlāk, apgriežot uz otru pusi, viducī no pannas ielej ēdamkaroti eļļas.



Sharing is caring, show love and share the thread with your friends.


Please Login to reply this topic. If you do not have account, please Register.

loading...